Kemi

beregning af koncentration i lambert-beers lov

06. januar 2016 af 282726 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan beregner jeg en koncentration med lambert-beers lov hvis e er oplyst i ml/mg* cm

Jeg er klar over at jeg skal bruge denne formel

Abs/(e*l) og at l er 1 cm, men jeg er i tvivl om hvad jeg gør med enheden for e for at det kan gå op

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2016 af OliverGlue (Slettet)

Benyt at

c =\frac{ \gamma}{M}

hvor c er den molære koncentration, \gamma er massekoncentrationen(den du beregner i opgaven) og M er molarmassen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_concentration_%28chemistry%29


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2016 af mathon

        A = ξ•l•c

        [ξ] = cm-1·M-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2016 af mathon

hvor
             [\xi ] betyder enheden for absorptionskoefficienten.


Skriv et svar til: beregning af koncentration i lambert-beers lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.