Kemi

Hjælp til at afstemme reaktionsskema

12. januar 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ammoniak er et vigtigt stof i landbruget, hvor det bruges som kunstgødning til at lude halm med. Det produceres ud fra de rene grundsstoffer. 

1) Opskriv et afstemt reaktionsskema for fremstilling af ammoniak. 

2) I USA produceres årligt 18 Mton ammoniak. Hvor sto masse dinitrogen og dihydrogen skal der bruges hertil. 

Jeg håber, at en kan hjælpe med metoden til at besvarer ovenstående. 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2016 af mathon

NH_3 produceres ud fra de rene grundsstoffer. 

1)

                       N_2\, _{\textit{(g)}} +\; 3\, H_2\, _{\textit{(g)}} \; \rightarrow \; 2\, NH_3\, _{\textit{(g)}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2016 af mathon

2)
                       N_2\, _{\textit{(g)}} +\; 3\, H_2\, _{\textit{(g)}} \; \rightarrow \; 2\, N\! H_3\, _{\textit{(g)}}

                       1 mol           3 mol                  2 mol

                  28,014 Mton   6,048 Mton        34,062 Mton

                           x                 y                      18 Mton
            


Svar #3
13. januar 2016 af annahansen2 (Slettet)

#1, #2 mange tak for svar. 

Et spørgsmål til 2) 

Kan du fortælle, hvordan jeg regner videre, for at finde x og y?

PÅ forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2016 af mathon

Ved forholdsregning.


Svar #5
13. januar 2016 af annahansen2 (Slettet)

Kan du uddybe? 

Jeg ved ikke, hvad forholdsregning er, så det vil være en hjælp med en forklaring. 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2016 af mathon

#5

Til fremstilling af 18 Mton NH3
kræves


  

af \mathbf{N_2}\! \! :
                      \frac{x}{28{,}014\; Mton}=\left (\frac{18}{34{,}062} \right )

                     x=\left (\frac{18}{34{,}062} \right )\cdot( 28{,}014\; Mton)

af \mathbf{H_2}\! \! :
                      \frac{y}{6{,}048\; Mton}=\left (\frac{18}{34{,}062} \right )

                     y=\left (\frac{18}{34{,}062} \right )\cdot( 6{,}048\; Mton)


Svar #7
14. januar 2016 af annahansen2 (Slettet)

Tak, nu er jeg med. 

Jeg har et spørgsmål til en anden opg. Håber en kan hjælpe. 

CO (g) + Cl2 (g) ---> COCL2 (g) 


a) Beregn hvor meget dichlor der ska bruges for at lave 1,3 kg carbonylchlorid.. ? m=13,14g/mol*70,9g/mol 
m=931,6g 

b) Hvor meget dichlor skal der til for at dække verdensproduktionen af carbonylchlorid på 1,3 Mton pr. år ? 

Hvordan beregner jeg opgave b? Jeg ved, at det skal gøres på samme måde som a, men kan ikke få det til at hænge sammen.

På forhånd tak. 


Skriv et svar til: Hjælp til at afstemme reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.