Kemi

base konstant

13. januar 2016 af Anibas92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med en opgave jeg ikke helt forstår nogen der kan hjælpe míg lidt på vej?

q) definer ved hjælp af en reaktionssligning og et massevirkningsudtryk phosphations første basekonstat.

Altså phosphaionen er PO4^-3 men havd skal den reagere med i en reaktionsling korresponderende syre?

Massevirkningsudtrykket giver menning når jeg har en ligning det er vel Y=(cC*dD)/(aA*bB)

Første basekonstant hvad menes der med det? har der måske noget at gøre med 

kb= [OH-]*[S]/[B] det ville give mening i forhold til en korresponderende syre.

Ved ikke om jeg er på vej eller det er helt forkert tænkt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2016 af mathon

Styrken måles i relation til opløsningsmidlet vand:    

 Vedrørende første basekonstant for PO43-:

                         P{O_4}^{3-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; HP{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; OH^-\, _{\textit{(aq)}}

                                            Y=\frac{\left [ HP{O_4}^{2-} \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]}{\left [ P{O_4}^{3-} \right ]}=K_{b\mathbf{\color{Red} 1}}

                                 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2016 af mathon

Du er på rette vej og det er rigtigt tænkt :-)


Svar #3
13. januar 2016 af Anibas92 (Slettet)

Super jeg overvejet også om den bare skulle reageren med vand.

Tusiden tak ;)  


Skriv et svar til: base konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.