Kemi

Fra pH til formel koncentration

27. januar 2016 af laco (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har et problem her, som jeg håber nogen kan hjælpe med, da jeg er i tvivl om hvilken formel og metode jeg skal anvende for at udregne dette.

Jeg skal beregne den formelle koncentration:

- I en flaske med saltsyre er pH målt til 3,31

A) Beregn saltsyrens formelle koncentration

C) beregn det volumen gas der kan dannes ved 23,0*C og 1.05 bar


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2016 af mathon

A)
        For en stærk syre
        gælder:
                              \left [ H_3O^+ \right ]=c_s

                              pH=-\log\left (\left [ H_3O^+ \right ] \right )=-\log\left (c_s)

                              \log\left (c_s)=-pH

                              c_s=10^{-pH}
 


Svar #2
27. januar 2016 af laco (Slettet)

Tusind tak ! :-)


Skriv et svar til: Fra pH til formel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.