Matematik

Vektorer i planen

04. februar 2016 af iamanonymous (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vektor u er givet ved u=(4,1), og vektor v er givet ved v=(-5,7)

Bestem de værdier af tallet t, for hvilke den numeriske værdi af vektor u+t*vektor v=√(360)

Jeg har defineret vektor u og v, og regnede bare med at kunne solve den i Ti-Nspire således:
solve(abs(u+t*v)=√(360),t)

Men den skriver "falsk", så jeg har brug for lidt hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2016 af mathon

            \overrightarrow{u}+t\cdot \overrightarrow{v}=\begin{pmatrix} 4\\1 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} -5\\7 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 4-5t\\ 1+7t \end{pmatrix}

            \left |\overrightarrow{u}+t\cdot \overrightarrow{v} \right |=\sqrt{(4-5t)^2+(1+7t)^2}=\sqrt{360}

                                            (4-5t)^2+(1+7t)^2=360

                                            


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2016 af peter lind

Hvorfor dog bare taste den ind i en lommeregner og lad den klare opgaven. Det lærer du ikke noget af. Løs ligningen (u+t*v)·(u+t*v) = 360


Skriv et svar til: Vektorer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.