Kemi

formelle koncentration

18. februar 2016 af nillewedel (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har brug for lidt hjælp

jeg skal svare ; 

hvorfor er den formelle koncentration af HCl det samme som [H3O] 

mit svar er fordi HCl reager fuldstændig med vand. HCl omdannes til [H3O] i forholdet 1:1 er det rigtigt er meget i tvivl


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2016 af mathon

                       HCl\, _{\textit{(g)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightarrow \; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; Cl^-\, _{\textit{(aq)}}    

                       \left [ HCl \right ]=0

                       \left [ H_3O^+ \right ]=c_{HCl}

så dit svar er rigtigt.


Svar #2
18. februar 2016 af nillewedel (Slettet)

mange tak. :)

vil du skrive det sådan her,

fordi HCl reager fuldstændig med vand. HCl omdannes til [H3O] i forholdet 1:1 

udregning : HCl (g) + H2O(l) -> H3O+(aq) + Cl-(aq)

                  [HCl] = 0

                 [H3O+] = cHCl


Skriv et svar til: formelle koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.