Matematik

Integration ved substitution

22. februar 2016 af Daisyangel (Slettet) - Niveau: A-niveau

En venlig sjæl som vil hjælpe mig med at løse den her ved integration ved substituion. Jeg har fundet u og differentieret den, og så har jeg isoleres dx = 1/2x*du. Nu kan jeg ikke komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2016 af SådanDa

Så sæt u ind i integralet:

\int \frac{x}{(x^2+1)^4}\ \textup{d}x = \int \frac{x}{u^4}\frac{1}{2x}\ \textup{d}u, regn da dette integral :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2016 af PeterValberg

u=x^2+1

dx=\frac{1}{2x}\,du

substituer :-)

\int{\left(\frac{x}{u^4} \cdot \frac{1}{2x}\right)du}=\frac12\cdot \int{\frac{1}{u^4}\,du}

benyt dig af, at:

\frac{1}{u^4}=u^{-4}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.