Fysik

Massen af vand, der fordamper under trykfald

03. marts 2016 af Tupper01 - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har lidt udfordringer med denne (måske så simple) opgave:

a) Jeg har aflæst, at 1,2 kg. vand med t=15 grader opvarmes til dets kogepunkt på 136 grader ved et tryk på 3,2 atm. i en trykkoger.

b) Jeg har beregnet den varmeenergi, det skal tilføres, som er 606936 J.

c) Efter endt opvarmning åbnes låget, således at trykket falder til 1,0 atm. Hvordan beregner jeg massen af det vand, der fordamper under trykfaldet? Jeg har forsøgt med 

L_f=\frac{Q_f}{m_f}, men jeg når ikke frem til resultatet, som skulle være 80 g.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2016 af mathon

Fordampningsenergi ved 100°C og 1 atm./lågfjernelse:

                E_{damp}=(1{,}2\; kg)\cdot \left ( 4{,}186\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot ((136-100)K)=180{,}835\; kJ           
              
Massen af det vand, der fordamper under trykfaldet:

                m_{vand}\cdot\left ( 2260\; \tfrac{kJ}{kg} \right ) =E_{damp}=180{,}835\; kJ

               m_{vand} =\frac{180{,}835\; kJ}{ 2260\; \tfrac{kJ}{kg}}=0{,}080016\; kg\approx 80\; g

           


Svar #2
03. marts 2016 af Tupper01

Tusind tak for hjælpen!

Så kan jeg arbejde videre (:


Skriv et svar til: Massen af vand, der fordamper under trykfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.