Matematik

Hej er der en som kan hjælpe

05. marts 2016 af Zeynoa (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der en som kan hjælpe med at beregnde denne opgave har lidt svært ved den

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2016 af Soeffi

Start altid med en lineær funktion.


Svar #2
05. marts 2016 af Zeynoa (Slettet)

ok og det hjalp meget xD


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2016 af MHR1993 (Slettet)

#0, 2

a)
En lineær funktion er af typen f(x) = ax+b.
Tænk over hvad "teksttykket" siger om variablerne f(x), a, x og b.
Hvis vi nu starter med den samlede pris som funktion af vandforbruget i m3 som vi kalder for f(x), mens årlige faste afgift kaldes for b, så har vi stadig to variable tilbage; a kunne vi eks. kalde værdien 43,72 kr. pr. m3, således at x er vandforbruget pr. m3.

b) Indsæt x på x's plads i den i opgave a fremkomne funktion, dvs. f(160) = ...

c) Løs ligningen f(x) = 5000 = ax+b.


Skriv et svar til: Hej er der en som kan hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.