Fysik

Fysik - isobare processer

09. marts 2016 af BMB15 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg sidder med en opgave til i aften og kan ikke finde ud af hvor jeg skal starte. Det drejer sig om opgave 1.2 i vedhæftede fil. På forhold tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2016 af mathon

1.1

       For en adiabatisk proces gælder:

                   V_{adiabatisk}=\left ( \frac{T_o}{T} \right )^{\frac{C_v}{R}}\cdot V_o

                                                                                 \frac{C_v}{R}=\frac{28{,}40\; J\cdot mol^{-1}\cdot K^{-1}}{8{,}31\; J\cdot mol^{-1}\cdot K^{-1} }=3{,}418

                  V_{adiabatisk}=\left ( \frac{T_o}{T} \right )^{3{,418}}\cdot V_o

                                                                 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2016 af mathon

1.2

1.2 For en isobar proces er trykket p konstant, dvs. T/V er konstant jf. idealgasligningen.

                  V_2=V_1\cdot \frac{T_2}{T_1}

eller
                   

                  V_{isobar}={(2{,}3\; m^3)}\cdot \frac{((273{,}15+500)K)}{((273{,}15+25)K)}


Svar #5
09. marts 2016 af BMB15 (Slettet)

Burde der ikke stå V2 = V1 * T1/T2   eller har jeg misforstået det? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2016 af Heptan

#5 Af idealgasligningen fås

\\ \\ pV = nRT \\ \\ \Leftrightarrow \frac{V}{T}=\frac{nR}{p}=\textup{konstant}

For en ændring haves altså

\\ \\ \\ \ \ \ \frac{V_2}{T_2}= \frac{V_1}{T_1} \\ \\ \Leftrightarrow V_2=V_1 \cdot \frac{T_2}{T_1}


Svar #7
09. marts 2016 af BMB15 (Slettet)

men når man regner det, bliver volumen større - men giver det mening når der i princippet forbrændes noget? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2016 af Heptan

Når man varmer på en gas, så udvider den sig, så det giver mening.

VI har ignoreret at gassen forbrændes.


Svar #9
09. marts 2016 af BMB15 (Slettet)

Okay, det giver mening, tak for hjælpen :)


Svar #10
09. marts 2016 af BMB15 (Slettet)

Kan i evt. også hjælpe med denne opgave? 


Skriv et svar til: Fysik - isobare processer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.