Matematik

Bestem længden af en ørred, der vejer 500 gram?

11. marts 2016 af Pinoy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ved undersøgelse af ørreder i Gudenåen og Randers Fjord har man fundet følgende
model for sammenhængen mellem en ørreds længde og dens vægt:

y = 0,00769 * x^3,10 ,  hvor x er længden (i cm) og y vægten (i gram).
 

b) Bestem længden af en ørred, der vejer 500 gram?

Hvordan får jeg ligningen til at stemme, fordi hver gang jeg laver den så stemmer den ikke med at y bytter plads med x.

Fordi det her hvad jeg regner mig frem til. 

500= 0,00769 * x^3.10

500/ x^3,10= 0,00769 *x^3,10/ x^3,10

 500* 500/x^3,10= 0,00769 * 500

X^3,10= 3,845 

               


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2016 af SuneChr

x=\left ( \frac{50000000}{769} \right )^{\frac{10}{31}}=35,693...
Der er ganget med 105 på begge sider for at få hele tal. Lav eksponenten til x om til 31/10
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2016 af SuneChr

Håber så ikke, der går fisk i det.
SP 1103160208.GIF

Vedhæftet fil:SP 1103160208.GIF

Skriv et svar til: Bestem længden af en ørred, der vejer 500 gram?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.