Matematik

Eksponentiel udvikling

15. marts 2016 af bella1999 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis en kunne regne opgaven ud ville det være et stort hjælp tak!

a) En eksponentiel udvikling er fastlagt ved en graf der går gennem punkterne (0,5, 9.5) og (2, 14). Bestem ligningen og derefter fordoblingskonstanten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2016 af MHR1993 (Slettet)

#0

Benyt a=\sqrt[x_{2}-x_{1}]{_{\frac{y_{2}}{y_{1}}}} og b=y\cdot a^{x}. Så har du bestemt forskriften for funktionen (el. "ligningen" som der står i opgaveformuleringen).

Fordoblingskonstanten er givet ved 

T_{2}=\frac{log(2)}{log(a)}.


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.