Matematik

Sammenhængen mellem vægt og energibehov - Differentialregning

18. marts 2016 af shadyp - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen.

Jeg har siddet med denne opgave i et godt stykke tid, hvorfor jeg søger jeres vej for hjælp.
Jeg bliver i denne opgave præsenteret for en tabel, hvor der står sammenhængen mellem fuglens vægt og dets energibehov i KJ/døgn.

Denne sammenhæng kan tilnærmelsesvis beskrives med funktionen f(x)=b*x^a

Spørgsmålene lyder herefter således:

a) Bestem tallene a og b.

En islandsk ryle vejer 84% mere end en canadisk præstekrave. Begge disse vadefugle er omfattet af ovenstående sammenhæng.

b) Hvor mange procent af energibehovet større for en islandsk ryle end en canadisk præstekrave?

Hele opgaven har jeg vedhæftet som billede


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2016 af mathon

a)
     Foretag potensregression på dine DATA.
                   


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2016 af mathon

b) Hvor mange procent af energibehovet større for en islandsk ryle end en canadisk præstekrave?

                    1+r_{ryle}=(1+r_{pr\ae st})^a

                    1+r_{ryle}=1{,}84^a

                    r_{ryle}=\frac{p_{ryle}}{100}=1{,}84^a-1

                   p_{ryle}=(1{,}84^a-1)\cdot 100\%


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2016 af mathon

korrektion:

                   1+{r_y}_{\, ryle}=(1+{r_x}_{\, pr\ae st})^a

                    1+{r_y}_{\, ryle}=1{,}84^a

                    {r_y}_{\, ryle}=\frac{{p_y}_{\, ryle}}{100}=1{,}84^a-1

                   {p_y}_{\, ryle}=(1{,}84^a-1)\cdot 100\%


Skriv et svar til: Sammenhængen mellem vægt og energibehov - Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.