Matematik

Varmeydelse BRUG FOR HJÆLP

24. marts 2016 af LineSuhe - Niveau: A-niveau

HAR BRUG FOR HJÆLP TIL DISSE OPGAVER: 
I et bestemt opholdsrum er et gulvvarmeanlægs varmeydelse, målt i W/m2, givet ved

funktionen f(t) = 8,92 · (t - 20)1,1, hvor t > 20, hvor t er gulvets temperatur, målt i °C.

a)  Bestem hvor mange procent varmeydelsen i opholdsrummet forøges når gulvets temperatur øges fra 27°C til 29°C.

b)  Bestem gulvets temperatur, når varmeydelsen i opholdsrummet er 90 W/m2

c)  Bestem f′(27), og forklar hvad dette tal fortæller om varmeydelsen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2016 af mathon

a)

     beregn forøgelsen

     udtryk forøgelsen som brøk

     udtryk forøgelsen som procent


Svar #2
24. marts 2016 af LineSuhe

men hvordan? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2016 af mathon

b)
     t=\left ( \frac{y}{8{,}92} \right )^{\frac{1}{1,1}}+20


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2016 af mathon

a)
       p_{for\o gelse}=\frac{f(29)-f(27)}{f(27)}\cdot 100\%


Skriv et svar til: Varmeydelse BRUG FOR HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.