Kemi

hvordan løser jeg opgaver i titrering med dihydron syre

30. marts 2016 af 321bj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. Jeg skal lave følgende opgave, men kan ikke lige se, hvordan jeg skal gribe den an.

En dihydron syre har pKs1 = 6,0 og pKs2 = 10.

a) Skitsér titrerkurven for titrering af syren med NaOH.

HVordan skal jeg bære mig ad med det?

b) Hvordan ændres titrerkurven, hvis syren har pKs1 = 5 og pKs2 = 7?

Hvordan skal jeg vise/argumentere for denne opgave?

Jeg er temmelig blank på begge opgave, så jeg håber, I kan forklare mig, hvordan jeg skal løse dem. Kan forestille mig, at der er ækvivalente mængder af syren og basen i 1. ækvivalenspunkt, og jeg skal vel beregne noget pH, men mere kan jeg ikke lige se.


Skriv et svar til: hvordan løser jeg opgaver i titrering med dihydron syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.