Matematik

Integration ved substitution

01. april 2016 af male4653 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der tjekke om jeg er kommet frem til det rigtige resultat? :)

Vedhæftet fil: Integral.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2016 af ChemistryIsKey

Helt rigtigt! Det eneste der mangler er en integrationskonstant, ellers er det meget nydeligt :)

Svar #2
01. april 2016 af male4653 (Slettet)

Nå ja, mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2016 af mathon

For at undgå "blanding" af de variable
kunne du anvende

                                  t=x^2+7\geq 7   og dermed   d\mathrm{t}=2x\mathrm{d}x

       \int \frac{2x}{x^2+7}\mathrm{d}x=\int \frac{1}{x^2+7}2x\mathrm{d}x=\int \frac{1}{t}\mathrm{d}t=\ln(t)+k=\ln(x^2+7)+k

    


Skriv et svar til: Integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.