Matematik

højde på en gryde!

06. april 2016 af emiljsk (Slettet) - Niveau: 7. klasse

jeg har en gryde, der er 19cm i diameter, og rummer 3 liter. Hvor høj skal gryden være, når 3 litermærket skal være 2 cm fra kanten af gryden? hvordan regner jeg denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2016 af peter lind

Rumfang = πr2*h r radius h højden


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2016 af mathon

                 \frac{\pi }{4}\cdot d^{\, 2}\cdot h=V

                 h=\frac{4\cdot V}{\pi \cdot d^{\, 2}}


Skriv et svar til: højde på en gryde!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.