Kemi

Omslag ved syre-base reaktion

07. april 2016 af byskov12 - Niveau: C-niveau

hvis man har en prøve der indeholder en svag base og titrerer med en stærk syre vil omslagspunktet ligge ved en sur pH. er der en der kan forklare mig hvorfor? har det noget med pks/pkb værdierne for den pågældende syre og base at gøre, eller har det noget at gøre med at den korresponderende syre til den svage base er en stærk syre, og derfor er pH lavt ved omslagspunktet, eller noget helt tredje?

vh Linda


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2016 af mathon

Til en svag base korresponderer en svag syre.

Ved ækvivalenspunktet haves en opløsning af en svag syre, hvis pH-værdi er under 7.

                    pH=\frac{1}{2}\left ( pK_s-\log(c_s) \right )


Skriv et svar til: Omslag ved syre-base reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.