Matematik

vektorer i planen

07. april 2016 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er der givet to vektorer

a = (1 3) og b = (2 -2)

a) Undersøg om vektorerne er ortogonale.

Linjen l er parallel med a og går gennem punktet (-8,10)

b) bestem en ligning for linjen l

Nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2016 af mathon

Ortogonalitet kræver
                                       \begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 2\\-2 \end{pmatrix}=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2016 af mathon

b)
       Linjen l har retningsvektor \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix} og går gennem punktet P(-8,10).


Svar #3
07. april 2016 af Ellapigen (Slettet)

a) de er altså ikke ortogonale?


Svar #4
07. april 2016 af Ellapigen (Slettet)

b) ved at benytte ligningen for linjen så skal normal vektoren benyttes?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2016 af mathon

#3
         \overrightarrow{a} og \overrightarrow{b} er ikke ortogonale.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2016 af mathon

b)
       Linjen l har normalvektor \overrightarrow{n}=\widehat{\overrightarrow{a}}=\begin{pmatrix} -3\\1 \end{pmatrix} og går gennem punktet P(-8,10).


Svar #7
07. april 2016 af Ellapigen (Slettet)

er det så rigtigt:

-3x + 1y - 34 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2016 af mathon

#7
       

er det så rigtigt:

-3x + 1y - 34 = 0

                                  Ja


Skriv et svar til: vektorer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.