Matematik
Lodret afstand og maksimal lodret afstand
Figur 1 og 2 viser graferne for funktionerne f(x)=x og g(x)=x3
a)
Bestem den lodrette afstand mellem de to grafer, når x=0,8
Den lodrette afstand kan beregnes ved h(x)=f(x)-g(x)
h(x)=x-x3
h(0,8)=0,8-0,83=0,288
Den lodrette afstand mellem f(x) og g(x) er 0,288
b)
Bestem den maksimalt lodrette afstand mellem de to grafer i intervallet 0<x<1
Den maksimale lodrette afstand beregnes ved h'(x)=0
h'(x)=1-3x2=0
x=0,577
Den maksimale lodrette afstand er 0,577
c)
Bestem arealet af det område, der afgrænses mellem de to grafer i intervallet 0<x<1
Grafen skærer x-aksen i x=0 og x=0,8
∫0,80(x-x3)dx=0,218
Arealet er 0,218
Får I samme resultater som mig. Tusind tak på forhånd
Skriv et svar til: Lodret afstand og maksimal lodret afstand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
