Fysik

Gasser - Stempel kraft F

12. april 2016 af nj4220 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Nogle som kan give et hint til hvordan jeg regner spørgsmål B?
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2016 af Soeffi

Vedhæftet fil:1675149.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2016 af Heptan

B) Hint: Tryk er defineret som kraft pr. areal,

p=\frac{F}{A}

Desuden er 1 Pa = 1 N/m2.


Svar #3
12. april 2016 af nj4220 (Slettet)

p = 10 * 105 ; A = 0,40

p = F/A  => F = p * A  <=> F = (10 * 105) * 0,40 = 400000

Resultatet skal give 3,6 * 105

Hvad gør jeg fejl ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2016 af Heptan

Der er tre kræfter på spil:

Der er den mekaniske kraft, som er vist på figuren.

Så er der den kraft som gasmolekylerne udfører på væggen når de rammer den.

Det er underforstået at stemplet ikke bevæger sig, dvs. den resulterende kraft er nul. Du har beregnet kraften som gassen udfører, og det er også let at beregne kraften som luften udenfor udfører. Så skal du bare isolere F i ligningen

p1A = p0A + F


Skriv et svar til: Gasser - Stempel kraft F

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.