Matematik

VIGTIG !!!!!

14. april 2016 af HamidaSaid (Slettet) - Niveau: A-niveau

Værdien p (i kr) af en bestemt vare kan beskrives som en funktion af tiden t (i uger), hvor t ≥ 0

Værdien y=p(t) forventes at opfylde følgende differentialligning

y'=5-1/10*y

a) Bestem forskriften for p når det oplyses, at tiden til t = 0 er værdien af varen 500 kr

b) Bestem det tidspunkt t, hvor varens værdi er 75 kr 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2016 af PeterValberg

Se video nr. 6 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
14. april 2016 af HamidaSaid (Slettet)

p=500kr og t= 0 uger

y'=5-1/10* 500*(0) er det sådan det skal opskrives? Forstod ikke helt videoen


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. april 2016 af PeterValberg

Så prøv at se her: [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
14. april 2016 af HamidaSaid (Slettet)

Så jeg skal bruge formlen for den fuldstændige læsning og indsætte mine værdier i dem? a=5 og b=1/10 ind i formlen også dernæst regne den ud. Så har jeg t=0. Så skal jeg sige 500= og sætte t i x's plads i formlen når den er regnet ud ?


Svar #5
14. april 2016 af HamidaSaid (Slettet)

deSolve(y'=5-((1)/(10))*y,x,y)   =    y=c1*e^-x/10+50

Solve(500=c1*e^-0/10+50,x,y)    =     x=c3 and 500=c1+50

Solve(500=c1*e^-75/10+50,x,y)      =    x=c6 and 500=c1*e^−15/2+50

Sådan her ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2016 af mathon

                p(t)=450e^{-0{,}1\cdot t}+50


Skriv et svar til: VIGTIG !!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.