Matematik

Areal af område

17. april 2016 af LineSuhe - Niveau: A-niveau

HAR BRUG FOR HJÆLP TIL C) og D) I DENNE OPGAVE 
(se vedhæftede billede)

En funktion f er givet ved f(x) = 4 - x2/4
Grafen for g og førsteaksen afgrænser i første og anden kvadrant en punktmængde M,der har

et areal (se figur 1).

a)  Bestem 1.koordinaterne til grafens skæringspunkter med 1.-aksen. (er bestemt) 

b)  Bestem arealet M. (er bestemt) 

Fra punktmængden M er der udskåret et rektangel (se figur 2).

c) Bestem arealet af det hvide område på figur 2 udtrykt ved x.

d) Bestem arealet af det skraverede område på figur 2 udtrykt ved x, dvs. området M fraregnet det hvide. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2016 af peter lind

Areal af rektangel = længde*bredde = 2x*f(x)


Svar #3
17. april 2016 af LineSuhe

hvad med d)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2016 af peter lind

Det er jo næsten givet  i spørgsmålet. Det er M (beregnet i spørgsmål b) minus resultatet fra c


Svar #5
17. april 2016 af LineSuhe

Ja det forstår jeg, man hvordan udregnes c) i talværdi som kan minus' med M? 
Jeg har kun arealet i et udtryk for arealet af rektanglen...


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april 2016 af peter lind

Resultatet i d skal også angives som en funktion af x


Skriv et svar til: Areal af område

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.