Fysik

Største iagttagelsesvinkel

18. april 2016 af VI1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

En dykker har et vandtæt ur med en plan glasskive, som har brydningsindekset 1,55. 
Under dykning i vand med brydningsindekset 1,33 ser han på uret.
Jeg har følgende oplysninger:
Θg = 25,4ºC
n1 = 1,33
n2 = 1,55
A) Beregn den iagttagelsesvinkel, således at dykkeren kan aflæse uret.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2016 af peter lind

Θg = 25,4ºC  Hvad er det ? Hvad har en temperatur med det at gøre ?


Svar #2
18. april 2016 af VI1000 (Slettet)

Jeg skulle beregne lysstrålens vinkel i glasset, når dykkeren iagttager urskiven i retningen Θ=30º med normalen til glsaskiven. Så det skal være vinkel der blev 25,4, men skal nok ikke bruges i den her beregning.


Svar #3
18. april 2016 af VI1000 (Slettet)

#1

Θg = 25,4ºC  Hvad er det ? Hvad har en temperatur med det at gøre ?

Jeg skulle beregne lysstrålens vinkel i glasset, når dykkeren iagttager urskiven i retningen Θ=30º med normalen til glsaskiven. Så det skal være vinkel der blev 25,4, men skal nok ikke bruges i den her beregning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2016 af Eksperimentalfysikeren

25,4ºC er ikke en vinkel, men en temperatur.

Jeg formoder, der er luft i uret. Den største vinkel, man kan iagttage urskiven i, hvis man er på land, og der ikke er glas for, er 90º. (Vinklen skal være noget mindre, for at man kan aflæse uret.)

Regn ud, hvilken vinkel, lysstrålen får ved brydningerne i glas og vand.


Skriv et svar til: Største iagttagelsesvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.