Kemi

Er det afstemt rigtigt? 2Na2SO4 + 2SrCl2 = 2Na2Cl2(aq) + 2SrSO4(s)

22. april 2016 af Andi1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Finder det meget besværligt at afstemme reaktioner, men har prøvet her? Er dog i tvivl om det er rigtigt

1) 2Na_2SO_4 + 2SrCl_2 = 2Na_2Cl_2 + 2SrSO_4 (s)

2) Fe(NO_3)_3 + Na_3PO_4 = FePO_4 + 3NaNO_3

3) 2 Na_3PO_4 + 3SrCl_2 = 6 NaCl + Sr_3(PO_4)_2 

4) Na_3PO_3+ 3 AgNO_3 = Ag_3PO_4 + 3NaNO_3

5) 2 AgNO_3 + SrCl2 = 2 AgCl + Sr(NO_3)_2

6) NH_4 Cl + AgNO_3 = AgCl + NH_4NO_3

Er desuden også meget i tvivl om hvornår man ved, om det er aq eller s, osv? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2016 af mathon

1) Na2SO4 + SrCl2  \rightarrow  2 NaCl + SrSO4

2) Fe(NO3)3 + Na3PO4  \rightarrow  FePO4 + 3 NaNO3

3) 2 Na3PO4 + 3 SrCl2  \rightarrow 6 NaCl + Sr3(PO4)2 

4) Na3PO+ 3 AgNO3  \rightarrow Ag3PO4 + 3 NaNO3

5) 2 AgNO3 + SrCl2  \rightarrow 2 AgCl + Sr(NO3)2

6) NH4Cl + AgNO3  \rightarrow AgCl + NH4NO3


Svar #2
23. april 2016 af Andi1234 (Slettet)

Tusind tak


Skriv et svar til: Er det afstemt rigtigt? 2Na2SO4 + 2SrCl2 = 2Na2Cl2(aq) + 2SrSO4(s)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.