Matematik

Reducer (ab)*(a+b)-(a-b)^2

26. april 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: C-niveau

Reducer (ab)*(a+b)-(a-b)2


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2016 af Heptan

Det kan ikke reduceres yderligere. Er du sikker på der skal stå (ab)*... ?


Svar #2
26. april 2016 af kitsimos (Slettet)

Hov. der skal står (a-b)*(a+b)-(a-b)^2. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2016 af JulieW99

Benyt kvadratsætning 2 og 3.

- - -

Vh Julie


Svar #4
26. april 2016 af kitsimos (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2016 af JulieW99

Skriv hvis du har problemer med at komme frem tik resultatet. 

- - -

Vh Julie


Svar #6
26. april 2016 af kitsimos (Slettet)

Jeg fik dette resultat: 2b^2-2ab

Er det regnet rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2016 af Heptan

Nej jeg får

-2b2 + 2ab


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april 2016 af 123434 (Slettet)

 Reducer (a-b)*(a+b)-(a+b)2

(a-b)*(a+b)-(a+b)2

Benytter kvadratsætningen (a-b)(a+b)=a2-b2 og (a+b)2=a2+b2+2ab

a2-b2-(a+b)2

a2-b2-(a2+b2+2ab)

a2-b2-a2-b2-2ab

-2b2-2ab

For at reducere yderligere kan man sætte -2b udenfor en parents

-2b*(b+a)


Svar #9
26. april 2016 af kitsimos (Slettet)

Minus tegnet og plus tegnet er omvendt på min beregning. Hvordan kan det være hvad er det jeg har gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. april 2016 af Heptan

Jeg kan ikke se dine beregninger, men det er i hvertfald en fortegnsfejl.

(a - b)(a + b) - (a - b)2

= a2 - b2 - (a2 + b2 - 2ab)

= a2 - b2 - a2 - b2 + 2ab

= -2b2 + 2ab

= 2b(a - b)


Svar #11
26. april 2016 af kitsimos (Slettet)

123434: Har du ikke brugt det forkerte kvadratsætning her:(a+b)2=a2+b2+2ab? 

Det skal jo gerne være a^2+b^2-2ab, og ikke +2ab?

Er det bare mig der er helt galt på den?


Svar #12
26. april 2016 af kitsimos (Slettet)

Her er min beregning: 

a2+b2-a2+b2-2ab = 2b2-2ab.


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. april 2016 af Heptan

Jeg tror en to tre fire tre fire har overset minustegnet i opgaven, (a-b)(a+b)-(a - b)2


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. april 2016 af Heptan

#12 En kvadratsætning siger at (a+b)(a-b) = a2 - b2

Når man har et minus før en parentes, -(p+q), skal man gange minus ind på alle led, -p - q. Det kan man kun hvis parentesen ikke er opløftet i en potens, dvs. man skal udregne (a-b)2 først inden man ganger minus ind i parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. april 2016 af Studentos

Jeg får: 

=2ab-2b^2


Svar #16
26. april 2016 af kitsimos (Slettet)

Det er bare mig der har skrevet fortegnet forkert her: 

#12

Her er min beregning: 

a2+b2-a2+b2-2ab = 2b2-2ab.

Tak for hjælpen alle sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. april 2016 af Heptan

 #16

Det er bare mig der har skrevet fortegnet forkert her: 

#12

Her er min beregning: 

a2+b2-a2+b2-2ab = 2b2-2ab.

Tak for hjælpen alle sammen.

Det er stadig forkert.


Svar #18
26. april 2016 af kitsimos (Slettet)

Jeg ved det godt. Jeg fandt frem til fejlen, hvor jeg fik plustegnet til minus, og derefter fik jeg det rigtige resultat. Det er bare for at vise at jeg har fundet fejlen i min beregning. 


Skriv et svar til: Reducer (ab)*(a+b)-(a-b)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.