Matematik

Procentvisændring for naturlig eksponentialfunktion

28. april 2016 af juulchristoffersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg er nået til en opgave i kapitlet "Differntialregning" i min bog Matema10k B-niveau, som volder mig en del problemer. Håber der er et klogt hoved eller to der har tid og lyst til at hjælpe mig?!

Opgaven: "Bestem den procentvise ændring pr. enhed for funktionen: 

f(X)= 36 * e^0,7X

Går udfra at den afledede funktion skal bruges, men jeg kan ikke få det rigtige resultat, som er 101,4%

Please help:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2016 af mathon

ændring pr. enhed for funktionen: 

f(x) = 36 * e0,7x

     

        f(x+1)=36\cdot e^{0{,}7(x+1)}=36\cdot e^{0{,}7x}\cdot e^{0{,7}}=f(x)\cdot e^{0{,}7}

funktionen ændres med faktor e^{0{,}7}=(1+r) pr enhed
hvoraf

procentisk ændring pr. enhed p for funktionen:

                                 r=\frac{p}{100}=e^{0{,}7}-1=2{,}01375-1=1{,}01375

                                 p=101{,}375\%


Svar #2
28. april 2016 af juulchristoffersen (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! Hvor er det fedt, at du gider!!!!! -Nu kan jeg komme videre:-)


Skriv et svar til: Procentvisændring for naturlig eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.