Matematik

Hjælp til vektorer - uden hjælpemidler

01. maj 2016 af gymelev2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, er der nogen der kan hjælpe med vedhæftede opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2016 af StoreNord

Har du prøvet at tegnet det på ternet papir?  Dèt er jo ikke et hjælpemiddel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2016 af mathon

Når\overrightarrow{AB}=\overrightarrow{OB}-\overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} 5-2\\10-1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\9 \end{pmatrix}=3\cdot \begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}      er en retningsvektor

er
      \overrightarrow{r}= \begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix} også en retningsvektor.

Linjen gennem punktet C(2,-4) med normalvektor \overrightarrow{n}=-\widehat{\overrightarrow{r}}=\begin{pmatrix} 3\\-1 \end{pmatrix}

har ligningen:
                         \begin{pmatrix} 3\\-1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-2\\y+4 \end{pmatrix}=0


Skriv et svar til: Hjælp til vektorer - uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.