Kemi

Syrestyrke og pH - BRUG FOR HJÆLP!!

07. maj 2016 af LineSuhe - Niveau: B-niveau

HAR STOR BRUG FOR HJÆLP TIL DISSE OPGAVER...

Lægemidlet bupropion anvendes til medicinsk tobaksafvænning, idet det dæmper trangen til nikotin ved rygestop. Årsagen er ikke klarlagt, men stoffet påvirker formodentlig signalstofferne noradrenalin og dopamin i hjernen.
Lægemidlet forhandles som tabletter, der indeholder bupropion på syreform. Syrestyrkekonstanten er 6,92·10-8M (ved 25?).

En vandig opløsning af bupropion har en formel koncentration på 0,0417M.

a) Beregn syrens styrkeeksponent, pKs, og vurder, hvorvidt der er tale om en stærk, middelstærk eller svag syre.

b) Beregn pH i den vandige opløsning af bupropion.


c) Bestem vha. syrens Bjerrumdiagram, hvor stor en del af syren, der findes på baseform i blod ved pH 7,4.

(se vedhæftede fil) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2016 af mathon

a)
             pK_s=-\log(K_s)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2016 af mathon

b)
          \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_s      hvoraf \left [ H_3O^+ \right ] beregnes

          pH=-\log\left (\left [ H_3O^+ \right ] \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2016 af mathon

c)
       syrebrøk
                           x_s=\frac{1}{1+10^{pH-pK_s}}

      basebrøk
                           x_b=1-x_s


Skriv et svar til: Syrestyrke og pH - BRUG FOR HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.