Kemi

Ændring i Gibbs fri energi

13. juni 2016 af SomethingDarkside (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har problemer med at udregne opgave b. Jeg får et facit på -58,0 og facit skal give -63.5. Jeg er fuldstændig i tvivl om hvilken formel jeg skal benytte til udregning.

Vedhæftet fil: Gibbs.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2016 af Toonwire

Hvad har du gjort, vis dine udregninger?
 

\\4HCl~(g) + O_2~(g) \rightarrow 2Cl_2~(g) + 2H_2O~(g)\\\\ \Delta G = \Delta H - T\Delta S~~~,~~~T = 273.15+120~K\\\\\\ \\

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


\\\Delta H = 2\cdot 0 ~\begin{matrix}\frac{kJ}{mol} \end{matrix}+ 2\cdot \left(-241.818~\begin{matrix}\frac{kJ}{mol} \end{matrix}\right)-\left(4\cdot \left(-92.307~\begin{matrix}\frac{kJ}{mol} \end{matrix}\right) + 0~\begin{matrix}\frac{kJ}{mol} \end{matrix}\right) = -114.408 ~\begin{matrix}\frac{kJ}{mol} \end{matrix}\\ \\\Delta S = 2\cdot 223.066 ~\begin{matrix}\frac{J}{K\cdot mol} \end{matrix} + 2\cdot 188.825~\begin{matrix}\frac{J}{K\cdot mol} \end{matrix} -\left(4\cdot 186.908~\begin{matrix}\frac{J}{K\cdot mol} \end{matrix} + 205.138~\begin{matrix}\frac{J}{K\cdot mol} \end{matrix} \right) = -128.988 \cdot 10^{-3} ~\begin{matrix}\frac{kJ}{mol} \end{matrix} \\\\ \Delta G = -114.408 ~\begin{matrix}\frac{kJ}{mol} \end{matrix} - 393.15~K\cdot \left(-128.988 \cdot 10^{-3} ~\begin{matrix}\frac{kJ}{mol} \end{matrix}\right)=\underline{-63.6963678~\begin{matrix}\frac{kJ}{mol} \end{matrix}}


Svar #2
13. juni 2016 af SomethingDarkside (Slettet)

Mange tak så har jeg forstået det korrekt. Har simpelthen blandet rundt på de fortegn.


Skriv et svar til: Ændring i Gibbs fri energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.