Kemi

Overordnet ladning for hexapeptid

14. juni 2016 af welsh (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Jeg skal bestemme den overordnede ladning for hexapeptidet Lys-Ser-Asp-Cys-His-Tyr

ved pH = 5.

Jeg har regnet mig frem til at ladningen er +1, men jeg vil høre om der er nogen der kan fortælle mig om det er rigtigt og om jeg har gjort det på den rigtige måde?

Jeg har bestemt ladningen for hver aminosyre ved pH = 5, lagt det sammen og fået +1? Er det korrekt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2016 af Heptan

Det er korrekt.

Måske har du tænkt over det, men jeg vil bare nævne at lysin og tyrosin har to syrer/baser hver.


Svar #2
14. juni 2016 af welsh (Slettet)

Yes! Tak!! :D

Hmm hvad mener du mere præcist med at de har to syre/baser hver, og hvilken betydning har det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2016 af Heptan

Jeg mener at C-terminalen er en carboxylsyre og N-terminalen er en amin. Så man skal huske at overveje hvilke ladninger de har ved pH = 5. De giver dog nul tilsammen for det meste.


Svar #4
15. juni 2016 af welsh (Slettet)

Ja det er det, N-terminalen skulle være NH3+ og C-terminalen COO-. Det giver nul ja :-D

Skriv et svar til: Overordnet ladning for hexapeptid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.