Matematik

Haster-Taylor udvikling-

02. juli 2016 af Rossa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude.

 
Jeg har et spørgsmål om taylor ekspansion.
Jeg har  udtrykket  u(x_i,t_j +k) og jeg ønsker at udvikle den til tredje ordre.

Hvilke af disse udtryk er mest  rigtige?
(1) eller (2)?
(1)\ u(x_i,t_j +k)=u(x_i,t_j) +k *u(x_i,t_j)_t +\frac{k^2}{2}u(x_i,t_j)_{tt}+\frac{k^3}{6}*u(x_i,t_j)_{ttt}

(2)\ u(x_i,t_j +k) \approx u(x_i,t_j) +k *u(x_i,t_j)_t +\frac{k^2}{2}u(x_i,t_j)_{tt}+\frac{k^3}{6}*u(x_i,t_j)_{ttt}

Jeg håber, at nogen vil svare på spørgsmålet.

På forhånd Tak.



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juli 2016 af peter lind

(2) er mest rigtig. Rækkeudviklingen er en tilnærmelse, når man ikke tager alle led med


Skriv et svar til: Haster-Taylor udvikling-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.