Matematik

Differentiere

04. juli 2016 af 23fdafsdgdsg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan differentieres følgende funktionsudtryk?:

f(x)=6-\sqrt{-x^2+8x+9}

f(x)=\sqrt{-x^2+24x-119}


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juli 2016 af mette48 (Slettet)

f(x)=\sqrt{-x^2+24x-119}

(f(g(x))'=f'(g(x))*g'(x)     hvor g(x)=-x2+24x-119 og f(x)=√x


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juli 2016 af mathon

                     f(x)=6-\sqrt{-x^2+8x+9}\; \; \; \; \; \; Dm(f)=\left [ -1;9 \right ]

                     g(x)=-x^2+8x+9                g{\, }'(x)=-2x+8

                     f(x)=6-\sqrt{g(x)}

                     f{\, }'(x)=0-\frac{1}{2\sqrt{g(x)}}\cdot g{\, }'(x)

                     f{\, }'(x)=-\frac{1}{2\sqrt{-x^2+8x+9}}\cdot (-2x+8)=-\frac{-2(x-4)}{2\sqrt{-x^2+8x+9}}=\frac{x-4}{\sqrt{-x^2+8x+9}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juli 2016 af mathon

                     f_2(x)=\sqrt{-x^2+24x-119}\; \; \; \; \; \; Dm(f_2)=\left [ 7{\, ;}17 \right ]

                     g_2(x)=-x^2+24x-119              g_2{\, }'(x)=-2x+24=2(-x+24)

f_2{\, }'(x)=\frac{1}{2\sqrt{-x^2+24x-119}}\cdot 2(-x+24)=\frac{2(-x+24)}{2\sqrt{-x^2+24x-119}}=

                                                                                              \frac{-x+24}{\sqrt{-x^2+24x-119}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juli 2016 af mathon

korrektion:

                     f_2(x)=\sqrt{-x^2+24x-119}\; \; \; \; \; \; Dm(f_2)=\left [ 7{\, ;}17 \right ]

                     g_2(x)=-x^2+24x-119              g_2{\, }'(x)=-2x+24=2(-x+12)

f_2{\, }'(x)=\frac{1}{2\sqrt{-x^2+24x-119}}\cdot 2(-x+12)=\frac{2(-x+12)}{2\sqrt{-x^2+24x-119}}=

                                                                                              \frac{-x+12}{\sqrt{-x^2+24x-119}}


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juli 2016 af mathon

øvelser til differentiation af sammensat funktion:

                           f(x)=\tan(6x^{11}+7x^5+5)

                           g(x)=\sin^5(x^{3})

                           h(x)=\sqrt{\cos^3(4x)}

                           i(x)=\frac{\tan(4x)}{10x+\sqrt{5\cos\left ( 7x \right )}}


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. juli 2016 af mathon

                    f(x)=\left (f_1\circ f_2\circ f_3 \right )(x)

                   f{\, }'(x)=f_1{\, }'\left (\left ( f_2\circ f_3 \right )(x) \right )\cdot f_2{\, }'\left (f_3(x) \right )\cdot f_3{\, }'(x)


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.