Matematik

Regnestykke med ens eksponenter

24. august 2016 af Simbaceci (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej. 

Jeg har et regnestykke, der hedder:

10^10 * 20^10 + 30^10 

Hvordan skal jeg regne stykket når eksponenterne er ens? :o)

Mvh. Cecilie


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2016 af Moderatoren


Svar #2
24. august 2016 af Simbaceci (Slettet)

Så skal jeg vel sige (10*20)^10

Kan det passe at det bliver et meget, meget højt tal?? 

Min regnemaskine kan ikke engang følge med mere :o)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. august 2016 af Thesi (Slettet)

Det bliver et meget stort tal, ja. :-)


Svar #4
24. august 2016 af Simbaceci (Slettet)

Okay, tak for hjælpe :o)

Men hvad gør jeg når regnemaskinen simpelthen ikke vil være med mere? :-O


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. august 2016 af Thesi (Slettet)

Jeg kan fortælle dig, at svaret bliver 

60466176\cdot 10^{30} :-)


Svar #6
24. august 2016 af Simbaceci (Slettet)

Vil du ikke vise mig hvordan du kom frem til det? :o)


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2016 af Thesi (Slettet)

Jeg brugte Maple til at regne det ud :-)


Svar #8
24. august 2016 af Simbaceci (Slettet)

Okay, ved du om man kan regne det ud uden Maple? :o)


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du kan regne det ud i hånden.

Det er rigtigt, at 1010*2010 = 20010.

Her kan du gøre det lidt simplere ved at benytte at 200 = 2*100. 10010 = 100 00 00 00 00 00 00 00 00 00.

210 finder du nemmest ved 28*22 = ((22)2)2*4

Tilsvarende bryder du 30 op i 3*10

Hvis du arbejder lidt med blyant og papir, vil du ret hurtigt kunne finde resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

PS: jeg tror tallet i #5 er forkert. Det skal starte med et 1-tal.


Skriv et svar til: Regnestykke med ens eksponenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.