Fysik

Hjælp med masse

24. august 2016 af queen159874 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Spørgsmålet lyder således:

"En guldsmed har noget guldtråd med en diameter på 0,40mm. Guldtrådensmasse er 153mg. Hvor lang er guldtråden?"

Jeg er gået ret meget i stå her. Jeg vil helst ikke have svaret, da jeg gerne vil regne det ud selv. Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2016 af denner5 (Slettet)

Du kender diameteren og massen. Ud fra diameteren kan du finde et udtryk for volumenet, udtrykt ved den længde du skal finde. Så mangler du bare at koble massen og volumen.


Svar #2
24. august 2016 af queen159874 (Slettet)

Det forstår jeg ikke rigitgt? Skal jeg sige 3,14 * 0,20^2 * 153? Eller hvordan gør jeg 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2016 af Thesi (Slettet)

masse=volumen\cdot densitet

Radius er 0,20 og densiteten for guld er 19,3. Se om du kan komme videre herfra.


Svar #4
24. august 2016 af queen159874 (Slettet)

Okay, jeg har sagt 0,20^2 * 3,14 og det gav 0,1256. Så sagde jeg 19,3 divideret med 0,1256. Og det gav så massen 153. Er det korrekt, eller er jeg bare helt væk? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2016 af mathon

               m=l\cdot a\cdot \rho

               l=\frac{m}{a\cdot \rho}

               l=\frac{0{,}153\; g}{0{,}25\cdot\pi \cdot \left ( 0{,}040\; cm \right )^{\, 2}\cdot \left ( 19{,}32\; \tfrac{g}{cm^3} \right )}


                                                                                                          \begin{array} {|c|c|c|} \hline bogstav&st\o r r else&enhed\\ \hline m&masse&g\\ \hline l&l\ae ngde&cm\\ \hline a&areal&cm^2\\ \hline d&diameter&cm\\ \hline \rho &densitet&\tfrac{g}{cm^3}\\ \hline \end{array}

tværsnitsareal
                            a=\pi \cdot r^2=0{,}25\cdot \pi \cdot d^{\, 2}


Skriv et svar til: Hjælp med masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.