Matematik

har indtil 09:25 til at svare

02. september 2016 af marcus30301 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En cirkel har en omkreds på 78,5 cm.

Opstil en ligning og beregn radius i cirklen.
Opstil en ligning til beregning af højden af en cylinder, hvor cylinderens bund har en omkreds på 78,5 cm, og rumfanget af cylinderen er 5000 cm3.
Hvor høj er cylinderen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2016 af PeterValberg

Sammenhængen mellem cirklens radius r og omkredsen O er:

O=2\cdot\pi\cdot r

omskrives dette, så kan r bestemmes som:

r=\frac{O}{2\cdot\pi}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2016 af PeterValberg

Rumfanget af en cylinder kan bestemmes som:

V=\pi\cdot r^2\cdot h

omskrives dette, kan højden bestemmes som:

h=\frac{V}{\pi\cdot r^2}

Indsæt nu det fundne udtryk for r (se #1)

h=\frac{V}{\pi\cdot \left(\frac{O}{2\cdot\pi} \right )^2}

reducér dette udtryk og indsæt de kendte værdier

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: har indtil 09:25 til at svare

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.