Matematik

Enheder

04. september 2016 af Aske0384 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 (10 kNm)/(32 ·  106  mm4) ·  200 mm = ? 

Vi skal omregne med enheder vi ved (1 Pa = 1 N/ m^2).
Hvordan gør vi? 
tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Start med at skrive præfikserne om til potenser af 10 og skriv det hele på én brøkstreg.

Forkort så brøken.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2016 af StoreNord

#0

Mener du dette:                      (10 kNm)/(32 ·  106  mm4) ·  200 mm = ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2016 af mathon

          \frac{10\; kNm }{32\cdot 106\; mm^4} \cdot (200\; mm)

          \frac{10^4\; Nm}{3392\cdot (10^{-3}\; m)^4} \cdot (0{,}2\; m)

          \frac{2\cdot 10^3\; Nm^2}{3392\cdot 10^{-12}\; m^4} =\frac{1}{1696}\cdot 10^{15}\; \frac{N}{m^2}=\frac{1}{1696}\cdot 10^{15}\; Pa

          


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Der er tre steder, hvor der er præfikser. 1kN = 103m, 1mm=10-3m.


Svar #5
04. september 2016 af Aske0384 (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.