Matematik

Bestem r, så en kasse af denne type har størst muligt rumfang.

10. september 2016 af zara121 (Slettet) - Niveau: A-niveau

For en bestemt type postkasse med denne form er postkassens rumfang V som funktion af r bestemt ved:

V(r) = (25r(500-pi*r^2)/3    ,   o<r<12.

fik differentiet v(r) og så (solve) den fik jeg r=-7.28366 or r=7.28366

men ved ikke hvad jeg så skal, jeg tror jeg skal så finde mono. men ved ikke hvordan.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du har ikke skrevet din funktion helt rigtigt op - det var dog til at forstå. V(r)=\frac{25r\cdot (500-\Pi \cdot r^2)}{3},0<r<12

Det er kun den positive løsning, der ligger inden for definitionsmængden. 

Bestem den anden afledede og indse, at denne er negativ, og at der er tale om et lokalt maksimumssted. 


Svar #2
10. september 2016 af zara121 (Slettet)

Ja, jeg godt det er den postive der bliver det lokale maks. men hvordan skal jeg så lave mono. og hvilke tal skal den inholde??


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du bestemmer den anden aflede:

V''(7,283656)=-1144,114

Da den anden aflede er negativ dette sted, er der tale om et lokalt maksimumssted. Da V''(7,283656) < 0 er V konkav i dette område. 


Svar #4
10. september 2016 af zara121 (Slettet)

hvordan er det du tastede V''(7,283656)=-1144,114 ind i (CAS)

fordi jeg kan simpelthen ikke finde ud af det...

TAK.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Hvilket CAS program bruger du? Hvis du bruger andet end WordMat, kan jeg ikke fortælle dig, hvordan det skal gøres. 


Svar #6
10. september 2016 af zara121 (Slettet)

Jeg bruger ikke wordmat, man jeg kender også til det hvis du kan fortælle mig hvordan du så fik det resultat på det, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Definer din funktion V(r). 

Efterfølgende skriver du og udregner: V''(7,283656)


Skriv et svar til: Bestem r, så en kasse af denne type har størst muligt rumfang.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.