Matematik

Løs følgende ligningssystem vha. lige store koefficienters metode

11. september 2016 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: A-niveau

Løs følgende ligningssystem vha. lige store koefficienters metode:

2x-12y=0

x+8y=7

Håber nogle kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2016 af mathon

         2x-12y=0
         x+8y=7

         -x+6y=0
         x+8y=7               addition 
giver:

                   14y=7
                   y=\frac{1}{2}               som indsat i x+8y=7
giver:

                  x+8\cdot \frac{1}{2}=7
                  x+4=7
                  x=3


Svar #2
11. september 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

okay, og det er lige store koeiffcenters metode, du har brugt ik´ ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2016 af mathon

Der er brugt modsatte koefficienters metode.


Svar #4
11. september 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

er det den samme metode


Svar #5
11. september 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

jeg SKAL nemlig bruge lige store koefficenters metode 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2016 af Capion1

At lægge, lige store koefficienter med modsat fortegn, sammen
er det det samme som
at trække, lige store koefficienter med samme fortegn, fra hinanden.
En af ligningerne kan multipliceres med (- 1) uden at ændre ligningens sandhedsværdi.


Svar #7
11. september 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

okay, super


Svar #8
11. september 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

Hej capion1

jeg har lidt svært ved at forstår hvad du præcist har gjort, så er det muligt om du måske vil lave den igen, bare lidt mere detaljeret med hvordan du gør.

P.S jeg skal jo gerne kunne forstå det, så jeg lærer noget ved det ;).


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2016 af Capion1

 (I)   2x - 12y = 0
(II)     x +  8y = 7

 (I)   2x - 12y  =  0
(II)   2x + 16y = 14       Her benyttes  (I) - (II) for at elimiere x

 (I)    2x -  12y  =   0
(II)   - 2x -  16y  = - 14    Her benyttes  (I) + (II) for at elimiere x


Svar #10
11. september 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

okay, men hvad er koordinatsættet så


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. september 2016 af mathon

koordinatsættet er
                                     \left ( 3,\frac{1}{2} \right )


Svar #12
11. september 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

Hej mathon

jeg har nu forstået et skæringspunktet er (3,0.5), men er du så at skrive den udregning smat mellemregninger mere detaljeret, sådan at jeg forstår helt præcis hvad du gør step by step


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. september 2016 af StoreNord

#0

Det er da utroligt, så svært man kan gøre det, ikke?

2x-12y=0           og

  x+ 8y=7           er det samme som at sige at:

2x -12y=0           og    

2x+16y=14         Nu er der lige store koefficienter.  Træk nu ligningerne fra hinnanden.

  0-28y=-14    <=>  2y=1   <=>  y=0,5

y indsættes i  2x-12y=0  =>   2x - 12·0,5 = 0   <=>  2x=6   <=> x=3


Skriv et svar til: Løs følgende ligningssystem vha. lige store koefficienters metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.