Matematik

Har brug for hjælp

11. september 2016 af Karlse - Niveau: C-niveau

Det er fordi jeg har en lineær funktion, hvor F= 13077x+10,9515. 

Hvordan finder jeg proportionalitetskonstaten?

Tak på forhånd?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2016 af mathon

en proportionalitet kræver 

                                              y=k\cdot x        hvor b=0


Svar #2
11. september 2016 af Karlse

Altså, hvordan finder jeg frem til svaret, fordi jeg har læst list om proportionaliter, men jeg forstår ikke hvor K kommer fra.

Håber virkelig at du vil hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Har du fået forskriften ved at lave lineær regression på nogle data? Du skal lave en proportionalitetsregression i stedet.


Svar #4
11. september 2016 af Karlse

Jeg bruger en program ved navnet inspire, men tror ikke den har den funktion. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Kan man tvinge linien til at gå gennem (0,0)?


Svar #6
11. september 2016 af Karlse

Nej, tror jeg ikke, da jeg har tallene fra en tabel, som jeg skulle skrive ind. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jeg fandt denne: http://www.xuru.org/rt/CLR.asp

Ved "Constraint (fixed point):" indtaster du x=0 og y=0. Så indtaster du dine data (husk at bruge . i stedet for ,) og så får du en forskrift af formen y = k*x + 0.

k er så din proportionalitetskonstant.


Svar #8
11. september 2016 af Karlse

Jeg prøver men den gider ikke rigtig f.eks. y= 10194.7+1.14953


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Huskede du at indtaste 0 i de to felter med x og y?


Svar #10
11. september 2016 af Karlse

y = 1.127576093·10-4 x + 0 Kan det passe at resultatet giver det her


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det kan godt være rigtigt. Men det ser ud som om du har byttet rundt på x- og y-værdierne i forhold til den første forskrift oppe i #0.


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Altså du skal indtaste x-værdien til venstre og y-værdien til højre.


Svar #13
11. september 2016 af Karlse

8868.581072 x + 0 

Ja, tror det skal se sådan ud. 


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Så er din proportionalitetskonstant 8868,581072.


Svar #15
11. september 2016 af Karlse

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Har brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.