Kemi

Fysisk kemi - Aktiveringsenergi og hastighedskonstant

14. september 2016 af Student015 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 

Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave? 
På forhånd tak :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2016 af mathon

4.1
                      k_{T}=A\cdot e^{\frac{-E_a}{RT}}
hvoraf
                      k_{T_2}=A\cdot e^{\frac{-E_a}{RT_2}}
                      k_{T_1}=A\cdot e^{\frac{-E_a}{RT_1}}               som ved division giver

                      \frac{k_{T_2}}{k_{T_1}}=e^{\frac{-E_a}{R}\cdot \left ( \frac{1}{T_2}-\frac{1}{T_1} \right )}     som ved logaritmering giver

                     \ln\left (\frac{k_{T_2}}{k_{T_1}} \right )=\frac{-E_a}{R}\cdot \left ( \frac{1}{T_2}-\frac{1}{T_1} \right )

                     \ln\left (\frac{k_{T_2}}{k_{T_1}} \right )=\frac{-E_a}{R}\cdot \frac{\left (T_1-T_2 \right )}{T_2\cdot T_1}

                     \ln\left (\frac{k_{T_2}}{k_{T_1}} \right )=\frac{E_a}{R}\cdot \frac{T_2-T_1}{T_2\cdot T_1}

                     E_a=\ln\left (\frac{k_{T_2}}{k_{T_1}} \right )\cdot R\cdot \frac{T_2\cdot T_1}{T_2-T_1}

                      


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2016 af mathon

             E_a=\ln\left (\frac{18{,}54}{1{,}12} \right )\cdot \left ( 8{,}31447\; \tfrac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot\left ( \left ( \frac{737{,}9\cdot 417{,}9}{737{,}9-417{,}9} \right ) \; K \right ) =23.236{,}5\; \tfrac{J}{mol}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2016 af mathon

4.2

                      \frac{k_{T_3}}{k_{T_1}}=e^{\frac{-E_a}{R}\cdot \left ( \frac{1}{T_3}-\frac{1}{T_1} \right )}

                      k_{T_3}=\left (e^{\frac{-E_a}{R}\cdot \left ( \frac{1}{T_3}-\frac{1}{T_1} \right )} \right )\cdot k_{T_1}       hvor E_a nu er kendt.


Svar #5
20. september 2016 af Student015 (Slettet)

Mange tak :) 


Skriv et svar til: Fysisk kemi - Aktiveringsenergi og hastighedskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.