Kemi

Fysisk kemi - Aktiveringsenergi og hastighedskonstant

14. september 2016 af Student015 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 

Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave? Kan simpelthen ikke gennemskue hvordan jeg overhovedet skal gribe den an :( 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2016 af mathon

For en førsteordens reaktion for stoffet A
gælder:
                                 \left [A \right ]_t=\left [A \right ]_0\cdot e^{-k\cdot t}

                                 \left [A \right ]_t=\left [A \right ]_0\cdot e^{-(2{,}5\cdot 10^{-5}\; h^{-1})\cdot t}

                                 60\; \tfrac{\mu g}{mL}=\left ( 100\; \tfrac{\mu g}{mL} \right )\cdot e^{-(2{,}5\cdot 10^{-5}\; h^{-1})\cdot t}

                                 0{,}6=e^{-(2{,}5\cdot 10^{-5}\; h^{-1})\cdot t}

                                 \ln(0{,}6)=-2{,}5\cdot 10^{-5}\; h^{-1}\cdot t

                                 t=\frac{\ln(0{,}6)}{-2{,}5\cdot 10^{-5}\; h^{-1}}=20.433\; h\approx 2\; aa r\; 4\; mdr

Pas på med udtrykket aktiveringsenergi, som betyder noget helt andet!

                                 
                       


Svar #2
20. september 2016 af Student015 (Slettet)

Tusind tak :D 


Skriv et svar til: Fysisk kemi - Aktiveringsenergi og hastighedskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.