Matematik

maple - differentier

25. september 2016 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

V  = 999,87 - 0,06426t + 0,0085043t2 - 0,0000679t3 cm3. 

Hvordan differentier jeg denne ligning i maple?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2016 af PeterValberg

Hvis alt andet svigter, så check manualen .... < LINK >

Kom ind i kampen og gør en indsats SELV !!!!

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
25. september 2016 af Theajames (Slettet)

har jeg lol, kan bare ikke få det til at fungere. rolig nu.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2016 af nera (Slettet)

Lad os også holde den gode tone.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2016 af nera (Slettet)

Du skal definere din funktion altså V:=999,87 - 0,06426t + 0,0085043t2 - 0,0000679t3 cm3.:

Efterfølgende kan du blot kalde V'


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2016 af Therk

diff(999.87 - 0.06426*t + 0.0085043*t^2 - 0.0000679*t^3, t)

Decimaltalsoperatoren er et punktum og der skal altid skrives gangetegn.

For at undgå sådanne fejl, undlad at benytte 2-D notation til input og benyt i stedet Maple-notation til input.


Svar #6
25. september 2016 af Theajames (Slettet)

har jeg prøvet, det giver bare det her: 999, 87, 6426*t, 85043*t^2, 679*t^3*cm^3
giver ingen mening..


Svar #7
25. september 2016 af Theajames (Slettet)

#5

diff(999.87 - 0.06426*t + 0.0085043*t^2 - 0.0000679*t^3, t)

Decimaltalsoperatoren er et punktum og der skal altid skrives gangetegn.

For at undgå sådanne fejl, undlad at benytte 2-D notation til input og benyt i stedet Maple-notation til input.

999, 87, 6426*t, 85043*t^2-0.679e-4*t^3, t
er det meningen at det skal give det her?


Svar #8
25. september 2016 af Theajames (Slettet)

999.87+((-1)*0.6426e-1)*t+0.85043e-2*t^2+((-1)*0.679e-4)*t^3, y er det her rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2016 af Therk

#8

999.87+((-1)*0.6426e-1)*t+0.85043e-2*t^2+((-1)*0.679e-4)*t^3, y er det her rigtigt?


Hvad har du skrevet i Maple? Kopier det du har skrevet herover og tag også et screenshot. Det giver ingen mening at du får det resultat med den kode, jeg har givet dig.

Hvad sker der, hvis du indtaster dette herunder?

V := t-> 999.87 - 0.06426*t + 0.0085043*t^2 - 0.0000679*t^3;
diff(V(t), t);


Skriv et svar til: maple - differentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.