Matematik

Funktioner (definitions- og værdimængde)

01. oktober 2016 af Limitlesss (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lad funktionen f være givet ved, at f(x) = 2x + 5.

Bestem f (−2), f (1) og f (7).

Løs derefter ligningen f (x) = 9.

Angiv definitions- og værdimængde.

Hvordan angiver man definitions- og værdimængde på inspie???


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2016 af StoreNord

Har du løst opgaven? sådan rent papirsmæssigt. Og hvad mener du med:     inspie???


Svar #2
01. oktober 2016 af Limitlesss (Slettet)

hov, jeg mente ti-inspire, stavefejl

jeg forstår ikke, hvad defi- og værdimængde er, og jeg forstår heller ikke, hvad jeg skal finde (eller skrive på ti-inspire for den sags skyld


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2016 af StoreNord

Definitionsmængden er alle de tal x kan antage i denne funktion. Her alle tal fra -∞ til ∞.

Værdimængden er alle de tal y, som f(x) kan antage. Jeg ved for lidt om T'nspire.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2016 af sjls

#2


jeg forstår ikke, hvad defi- og værdimængde er,

Definitionsmængden for en funktion er alle de tal, der er tilladt at indsætte på x'es plads. Værdimængden er alle de tal, der kan være funktionsværdi i funktionen. F.eks. er definitionsmængden for 1/x

Dm(\frac{1}{x})=\mathbb{R}\setminus 0 (alle reelle tal foruden 0)

da der ikke kan divideres med 0. Værdimængden er så

Vm(\frac{1}{x})=\mathbb{R}\setminus 0 

da 1 divideret med noget aldrig vil kunne give 0.

Det er nemt at se på en funktion, hvad der er definitions- og værdimængde ved at kigge på grafen. 


Svar #5
01. oktober 2016 af Limitlesss (Slettet)

er alle reele tal defi- og værdimængder?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2016 af StoreNord

Ja, i denne funktion. Men ikke i      g(x) = 2x2 + 5x + 3, som er en parabel.

Det er nemt at se på en funktion, hvad der er definitions- og værdimængde ved at kigge på grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2016 af Capion1

# 4
Man kan ikke skrive
R \ 0
men
R \ {0}
nemlig mængden af de reelle tal hvor mængden med elementet "0" er ekskluderet.      {0} ⊂ R         0 ∈ R


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2016 af sjls

#7

Hovsa, den havde jeg ikke lige set. Min fejl.


Svar #9
02. oktober 2016 af Limitlesss (Slettet)

takker


Skriv et svar til: Funktioner (definitions- og værdimængde)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.