Matematik

Rumfangsberegninger ved integrale

02. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med denne opgave? Er en smule forvirret over x=k. Betyder det at x i opgave a er lig med 20? I så fald, hvad bliver intervallet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2016 af mathon

a)
                V=\pi \int_{0}^{20}\left (1{,}4\sin(0{,}15t-3)+3{,}6 \right )^2\mathrm{d}t


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2016 af mathon


            V=\pi \int_{0}^{20}\left (1{,}96\sin^2(0{,}15t-3)+10{,}08\sin(0{,}15t-3)+12{,}96\right)\mathrm{d}t=


Svar #4
02. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

Okay tak!


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. oktober 2016 af AMelev

#0 Jeg forstår godt din forvirring med x = k, når den uafhængige variabel er t. Begrænsningen [0,30] skulle heller ikkke gælde x, men t.
Jeg tror, det skyldes en "vanesmutter" - vi er så vant til, at den uafhængige variabel hedder x, at vi nemt overser noget, når den hedder noget andet.
Hvis du omdøber variablen i forskriften til x, giver det bedre mening. f(x)=1.4\cdot \sin (0.15x-3)+3.6, 0\leq x\leq 30

Vedhæftet fil:Omdrejningslegeme.JPG

Skriv et svar til: Rumfangsberegninger ved integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.