Kemi

ved en basisk hydrolyse af nitrobenzoesyreethylester (ethylnitrobenzoat) forløber reaktionen:

13. oktober 2016 af alhirz1997 (Slettet) - Niveau: A-niveau

ved en basisk hydrolyse af nitrobenzoesyreethylester (ethylnitrobenzoat) forløber reaktionen:

NO2C6H4COOC2H5(aq)+OH-(aq) --> NO2C6H4COO-(aq)+C2H5OH(aq)

a) giv et forslag til struktur for nitrobenzoesyreethylester

der fremtilles 500ml 0,0150M vandig opløsning af nitrobenzoesyreethylester 

b) hvor mange gram af stoffet skal der afvejes? 

det skal vises at reaktionen er af anden orden, og den fremstillede opløsning blandes derfor hurtigt med 100 ml 0,0750M NaOH-opløsning. samtidigt startes et stopur


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2016 af ChemistryIsKey

a)

Vedhæftet :)

b)

Molarmassen for nitrobenzoesyre er:

     M = 9 · M(C) + 9 · M(H) + 4 · M(O) + M(N) = 9 · 12.01 g/mol + 9 · 1.008 g/mol + 4· 16.00 g/mol + 14.01 g/mol = 195.2 g/mol

Ud fra informationerne kan du finde den nødvendige stofmængde;

     n = c · V = 0.0150 M · 0.5 L = 0.0075 mol

Herefter kan du vha. molarmassen finde den nødvendige masse;

     m = n · M = 0.0075 mol · 195.2 g/mol = 1.46 g

Du skal altså anvende 1.46 g nitrobenzoesyreethylester.

Tror der mangler noget info i dit opslag om det sidste punkt? :)

Vedhæftet fil:Til SP.docx

Skriv et svar til: ved en basisk hydrolyse af nitrobenzoesyreethylester (ethylnitrobenzoat) forløber reaktionen:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.