Matematik

for en given virksomhed er de totale omkostninger o(X) ved produktion af x enheder af en vare er bestemt ved o(X)= 1/3x^3+2x+144

16. oktober 2016 af mud199 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sprøgsmålene kan ses ved det vedhæftet fil, har arbejdet i så lang tid med denne opgave.... så hjælp vil være meget dejlig 
 

Vedhæftet fil: opgave 4.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2016 af StoreNord

Hvad er det, du ønsker hjælp med?

I E har du vist kun divideret med x i tredje led.  (i venstre side).

Desuden skal O(x)=1/3 x³ + 2x + 144                  ikke ½


Svar #2
16. oktober 2016 af mud199 (Slettet)

spørgsmålet hedder

Vedhæftet fil:spørgsmål 4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2016 af StoreNord

Hvorfor skriver du så ½ ?

Læs hele #1


Svar #4
16. oktober 2016 af mud199 (Slettet)

Jaaa, kan godt se at jeg har lavet en taste fejl, dog kan jeg ikke forstå det helt


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. oktober 2016 af StoreNord

Omsætningen skal være                           O(x)=1/3 x³ + 2x + 144

Prøv at indtaste den rigtigt.


Svar #6
16. oktober 2016 af mud199 (Slettet)

Her er hvad jeg fik det til

Vedhæftet fil:opg 4ab.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. oktober 2016 af StoreNord

Det er korrekt. Så vidt omsætningen.  :)


Svar #8
16. oktober 2016 af mud199 (Slettet)

hvad skal jeg så efter dette :) ?

Vedhæftet fil:opg 4abc.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. oktober 2016 af StoreNord

Så skal du finde E(x) = O(x) divideret med x.

Derefter skal du differentiere E(x).          Du ved forhåbentlig, hvordan man differentierer en brøk?

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/regneregler-for-differentialkvotienter

Søg på siden efter Kvotientreglen


Svar #10
16. oktober 2016 af mud199 (Slettet)

jeg kan godt finde ud af diffrentierer en brøk, dog kan jeg ikke det første altså e(x)=o(X) divderet med x


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. oktober 2016 af StoreNord

      E(x) = \frac{\frac{1}{3}x^{3} + 2x + 144}{x}                      er den brøk, du skal differentiere.    :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. oktober 2016 af StoreNord

Her har du min udgave af formlen, hvor t er tælleren og n er nævneren

  \left ( \frac{t}{n} \right )'=\frac{t'\cdot n-t \cdot n'}{t^{2}}


Svar #13
16. oktober 2016 af mud199 (Slettet)

kan dette så passe :) ?

Vedhæftet fil:opg 4.0.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. oktober 2016 af StoreNord

Næh


Svar #15
16. oktober 2016 af mud199 (Slettet)

Nå, ved ikke helt hvad jeg skal gøre så... kan åbenbart ikke differentiere en brøk


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. oktober 2016 af StoreNord

Når jeg på dit svar, kan jeg se at dit input i anden linje er forkert.

Du skal dividere alle tre led med x.

Du kunne sikkert have gjort det bedre manuelt efter min formel.        :))


Brugbart svar (0)

Svar #17
16. oktober 2016 af StoreNord

\left ( \frac{t}{n} \right )'=\frac{t'\cdot n-t \cdot n'}{t^{2}}     

\left ( \frac{t}{n} \right )'=\frac{(x^{2}+2)\cdot (x)-( \frac{1}{3}x^{3} +2x+144 ) \cdot (1)}{x^{2}}


Svar #18
16. oktober 2016 af mud199 (Slettet)

Din forklaring omkring tæller og nævner har fået mig helt ud af spillet, du har (t/n) ' ???? :)


Brugbart svar (0)

Svar #19
16. oktober 2016 af Capion1

# 18
Der skal i første linje på højre side # 17 stå n2 i nævneren og ikke t2

\left ( \frac{f}{g} \right )^{'}=\frac{f'g-fg'}{g^{2}}
# 18  I # 0 vedhæftet, har du skrevet 1/2x3 ....   er dette en fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #20
17. oktober 2016 af StoreNord

#19 har selvfølgelig ret i det med nævneren. Tælleren kalder jeg t, og nævneren kalder jeg n.

Angående det med "½x3", så har jeg forstået at dèt var en fejl.    :)


Skriv et svar til: for en given virksomhed er de totale omkostninger o(X) ved produktion af x enheder af en vare er bestemt ved o(X)= 1/3x^3+2x+144

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.