Matematik

Løse ligninger vha. nulreglen

26. oktober 2016 af SÅerdetLE (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej ST

Sagens kerne er her at jeg virkelig ikke forstår nulreglen, og har problemer med at løse denne opgaven (vedhæftet på billede). Håber at der er nogen der kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2016 af StoreNord

I a) er     x(x-2)=0     når x=0     og når x-2=0


Svar #3
26. oktober 2016 af SÅerdetLE (Slettet)

Okay. Så løsningerne til a er x = 0 v x= 2 ? Hvordan er opgave c så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2016 af StoreNord

Første parentes et nul, hvis ln(x)=1  dvs hvis    eln(x) = e1   altså hvis   x=e

Anden parentes er nul, hvis      2ex=2  dvs hvis   ln(2)+ln(x)=ln(2)  altså hvis ln(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2016 af StoreNord

Rettelse:   

Anden parentes er nul, hvis      2ex=2   dvs hvis    ln(2)+x=ln(2)  altså hvis x=0, men dèr er funktionen ikke defineret.   :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2016 af AMelev

# 5  2ex=2 ⇔ ex = 1 ⇔ x = ln(1)= 0 er lettere at håndtere, men det er stadig ikke en løsning, da grundmængden for ligningen er {x|x > 0}.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2016 af Capion1

# 0
Her er en lille øvelse, også i brug af nul-reglen:
(x - a)·(x - b)·(x - c)· ... ·(x - å)  =  ? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2016 af StoreNord

#6

Bemærk at #5 sagde:         "hvis x=0, men dèr er funktionen ikke"

#3          Der er altså kun een løsning:        x=e


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. oktober 2016 af Capion1

# 1 c)
Én lang implikationskæde vil, initialt, kunne bringe forudsætningerne på plads.
( (ln x)  - 1)(2ex - 2)  =  0    ∧   x > 0      ⇔
...
 


Skriv et svar til: Løse ligninger vha. nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.