Matematik

Integration

30. oktober 2016 af Daoper (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle der kan forklare hvordan man integrere følgende;

\int e^-^2^t dt

Jeg kan ikke rigtig se for mig hvordan det skal gøres.. Integration er ikke min stærke side. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2016 af AMelev

Du skal lave en substitution 

u = -2t 
du/dt = -2 ⇔ "du = -2dt ⇔ dt=-½du"

Det indsætter du, reducerer, integrerer og sudstituerer tilbage ved at indsætte t-udtrykket for u.


Svar #2
30. oktober 2016 af Daoper (Slettet)

Hvorfor er det man lige pludselig kan sige du/dt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2016 af AMelev

df/dx og dy/dx er jo en anden notation for f '(x) eller y'(x), du/dt er bare u'(t).
Den notation er nemmere at bruge ved integration ved substitution, fordi metoden dermed bliver nemmere at overskue.

Men hvis du er vandt til en anden metode, skal du sætte g(t) = -2t.


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.