Matematik

Beregn dragens areal

31. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: A-niveau

Hey venner

Håber at i kan hjælpe

Jeg har beregnet højden i de to trekanter til 15,7 cm  - jeg vil gerne vide om det er rigtigt?

jeg har fået dragens samlede areal til  1392 cm2   -   I må gerne fortælle mig om det er rigtigt

Opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2016 af StoreNord

\sqrt{30^{2}-26^{2}}=14,0


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2016 af PeterValberg

I trekant ACH benytter du Pythagoras' læresætning til bestemmelse af |AH|
Arealet af trekant ABC kan bestemmes som:

T_{ABC}=\tfrac12\cdot |AH|\cdot |BC|

Nu skulle det være ligetil at bestemme dragens samlede areal

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
31. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

okay, super.

Hvis man skal afrunde 14,966 til en 1 decial hvad bliver det så


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2016 af PeterValberg

15,0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
31. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

Peter Valberg

Hvad bliver dragens areal så

jeg har som sagt fået det til 1392 cm2


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2016 af PeterValberg

#6

Jeg får det til 1363,7 cm2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
31. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

Areal af stor trekant = 204

Areal af lille trekant = 102

der er ligeledes to trekanter på den anden side af firkanten (i midten) derfor skal jeg gange mit facit med 2

beregning: 204+102*2=612

Areal af firkanten firkanten

(13+26)*20=780 

samlet biver dragens overflade areal lig med 780+612=1392 cm2


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2016 af PeterValberg

Hvorfor snakker du om "stor" og "lille" trekant, der er én trekant
på hver side af rektanglet, og arealet af disse kan (for hver af dem)
bestemmes som:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. oktober 2016 af AMelev

#8

Areal af stor trekant = 204
Hvis du regner med AH afrundet til 15, får du arealet af AHC til 1/2·15·26 = 195. Hvordan er du kommet frem til 204?

Det er ikke forkert at regne arealerne af den store og lille trekant ud hver for sig, men ...

AH er højden i trekant ABC og grundlinjen er 26 + 13 = 39, så du kan lige så godt regne arealet af ABC ud i ét hug, jf. #9.


Skriv et svar til: Beregn dragens areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.